UZBUDLJIV ŠESTI DAN NOVOGODIŠNJEG TURNIRA U VALPOVU

Novogodišnji malonogometni turnir u Valpovu započeo je 27. prosinca 2008. godine. S iznimkom Silvestrova 31. prosinca, te Nove Godine 1. siječnja igra se svaki dan, a mi vam donosimo izvješće od 3. siječnja, odnosno šestog dana turnira

Šesti dan Novogodišnjeg malonogometnog turnira Valpovo 2008./2009.

VALPOVO – Faza razigravanja na Novogodišnjem malonogometnom turniru Valpovo 2008./2009. još je u tijeku. Šestoga dana natjecanja imali smo priliku vidjeti 11 utakmica u Gradsko-školsko-športskoj dvorani, i to po jednu u kategoriji pionira (godište ’96. i mlađi), dvije u kategoriji kadeta (godište ’93. i mlađi), tri juniorske (godište ’91. i mlađi) i tri seniorske (stariji od 17 godina) utakmice, te dvije u kategoriji veterana (stariji od 35 godina). Svaka momčad sastoji se od četiri igrača i golmana.

Pioniri su žestoko otvorili razigravanje jer je u 20 minuta utakmice palo čak 12 golova! Sastali su se momčadi Kalivoda iz Bistrinaca i Obrtnička radnja Torcida II iz Bizovca. Sreća i znanje bili su na strani Bistrinčana koji su zabili čak 11 golova. Najviše ih je u mrežu spremio Marko Mijić – pet. Mreža njihova golmana tresla se svega jednom, i to pogotkom Nikole Glavašića.

Uslijedili su kadeti. U toj su se kategoriji sastali belišćanska Kavana Kanu i ZDLOH iz Creta, te Orhideja iz Valpova i Baraberi iz Belišća. Belišćani, poznati po dobrom nogometu, u oba su susreta bili bolji. Kavana Kanu slavila je sa 14:2, a Baraberi su uzeli sva tri boda iz utakmice s Valpovčanima ne dopustivši im da zabiju niti jedan gol, dok su oni njima „spremili“ četiri. Najuspješniji igrač bio je Deni Bočkinac sa sedam postignutih pogodaka, a Danijel Kusturić iz Orhideje zaradio je isključenje.

Juniori slove za najborbenije, što se vidjelo već u prvom susretu te kategorije. Foto Anita Kod Svrtana i Munja D.M. u dva puta po 15 minuta postigli su po jedan gol te se ishod morao odlučivati šestercima. U varijanti „igrač protiv golmana“ uspješnija je bila momčad Munja koja je uspješno iskoristila sve tri prilike, čime je utakmica završena rezultatom 3:4, te su joj pripala dva boda, a Foto Aniti samo jedan.

Belišćani su još jednom toga dana bili bolji: Cafe bar Sax pobijedio je momčad Spajić d.o.o. Slavonska burza s 3:1. Posljednji ogled toga dana u juniorskoj kategoriji bio je između LA Kerova iz Ladimirevaca i Mladosti iz Harkanovaca, a završio je rezultatom 0:3.

Također tri utakmice odigrale su se u seniorskoj kategoriji, i to čak dvije s međusobnim okršajem osječkih timova, te jedna između Graditeljstva Stanković iz Veliškovaca i Gašo Kamenoloma iz Gradca. Prvi su na teren izišli Milan Tarot i Libra. Teško ih je bilo razlikovati jer su obje momčadi nosile plave dresove, no ubrzo je bilo jasno da su svijetloplavi bolji, a utakmicu su završili s četiri pogotka, nasuprot jednome Milan Tarota.

Drugi osječki ogled umalo je završio fizičkim obračunom jer je sudac u drugom poluvremenu poništio pogodak timu Vigor Bonaca. Ispostavilo se da su u trenutku kada je gol postignut imali jednog igrača više u terenu. Tako je Mursa Trans ishodovala sva tri boda rezultatom 3:2.

U trećem susretu stariji Veliškovčani nisu uspjeli parirati nešto mlađim igračima protivničke ekipe, te su zabili samo dva gola, a Gašo Kamenolom utakmicu je završio s četiri pogotka.

I kao šećer na kraju došli su veterani koji više igraju srcem nego nogama. Naime, to su igrači koji su stariji od 35 godina, nerijetko bivši aktivni nogometaši naših klubova.

Odigrale su se dvije utakmice. Valpovački 3. travanj svim je silama nastojao biti bolji od Hajdina iz Creta, no rezultat je na kraju bio 1:3. Nešto više golova primila je momčad ZK Zagorec iz Josipovca. Oni su ostali bez bodova iz utakmice s bizovačkim Gebruderom jer je rezultat bio 1:5, od čega je Stipo Marić postigao tri pogotka.

Turnir se nastavlja razigravanjem po skupinama, a velika završnica bit će 18. siječnja.

SUBOTA 3. SIJEČNJA 2009. – ŠESTI DAN

REZULTATI

PIONIRI

Kalivoda – Obrtnička radnja Torcida II 11:1

KADETI

Kavana Kanu – ZDLOH 14:2

Orhideja – Baraberi 0:4

JUNIORI

Foto Anita Kod Svrtana – Munja D. M. (1:1) 3:4

Spajić d.o.o. Slavonska burza – CB Sax 1:3

LA Kerovi – Mladost 0:3

SENIORI

Milan Tarot – Libra 4:1

Mursa Trans – Vigor Bonaca 3:2

Graditeljstvo Stanković – Gašo kamenolom Gradac 2:4

VETERANI

3. travanj – Hajdin 1:3

ZK Zagorec – Gebruder 1:5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: