STOTINJAK NAJHRABRIJIH 2009. DOČEKALO NA OTVORENOM

Usprkos vrlo niskoj temperaturi neki su se građani Valpova Novu godinu odlučili dočekati na Trgu

Vatromet u Valpovu

VALPOVO – Noć prelaska sa Stare na Novu godinu bila je hladna u cijeloj Hrvatskoj, a temperature su se najviše spustile u istočnome dijelu zemlje. No, Valpovčane to nije spriječilo da se okupe na otvorenom i još jednu Novu godinu dočekaju u društvu svojih sugrađana.

Oko 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice nije smetalo više od stotinu mještana da iziđu iz toplih domova i staru 2008. godinu isprate na Trgu kralja Tomislava, gdje Grad Valpovo već dugi niz godina organizira doček Nove Godine. Okupljene su grijali kuhano vino i tople pečene kobasice, zabavljao ih je voditelj Denis Šimić s osječkog Radija Plus, a za usijanu atmosferu pobrinuo se Vigor band. Pjevač Mario niti na tren nije dopustio da zabava stane pa su tako uz raznovrsnu glazbu plesali i mladi i stari.

Nekoliko minuta prije ponoći podijeljene su boce pjenušca kako bi slavlje bilo potpuno, a točno u ponoć gradonačelnik Leon Žulj poželio je svim građanima Valpova uspješnu Novu godinu te su krenuli taktovi poznatog Straussovog valcera „Na lijepom plavom Dunavu“. Međutim, svi pogledi nisu bili uprti u gradonačelnika, već u veličanstveni vatromet koji je trajao gotovo punih šest minuta. Iako se već dugo najavljuje dolazak financijske krize i u našu zemlju, Valpovčani su je odlučili na trenutak zaboraviti i uživati u obasjanom nebu. Od zapovjednika Vatrogasnog doma u Valpovu Stjepana Koškija saznali smo da je taj prizor stajao više od 20.000 kuna, koliko je iznosila cijena pirotehničkih sredstava.

Nakon vatrometa u tomboli je izvučeno pet sretnika koji su kućama ponijeli vrijedne poklone, uglavnom kućanske aparate.

Zabavu su kvarili samo nestašni dječaci koji su palili glasne petarde, no policajci su se pobrinuli da se ta buka udalji od ljudi, a u kasnijem su izvješću rekli kako je novogodišnja noć protekla neuobičajeno mirno.
S nadom u bolje sutra i u uspješniju 2009. godinu okupljeni su se razišli svojim kućama oko pola sata poslije ponoći.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: