MOTO MRAZOVI OBRADOVALI DJECU VALPOVA I BELIŠĆA

Osamdesetak moto mrazova Valpovštine na svojim je motociklima došlo darivati mališane iz Valpova i Belišća

Moto mrazovi u Valpovu

VALPOVO – Umjesto praporaca na snobovima i saonicama Djeda Božičnjaka, mališani Valpova i Belišća načulili su uši i čekali zvuk brundanja motora i trubljenje. Naime, ove su ih godine po prvi puta odlučili posjetiti i darivati moto mrazovi!

Nakon nedjeljne dječje mise 21. prosinca u 10 su sati valpovački Trg kralja Tomislava ispunila djeca u pratnji roditelja i teta iz vrtića. – Nas nekolicina je došla na ideju da obiđemo samo vrtić, ali zahvaljujući sponzorima, preraslo je u ovo – rekao je jedan od organizatora Mihael Varžić pokazujući na preko stotinu okupljenih na trgu. – Darujemo sve vrtiće iz Valpovštine i dvije udruge, Mi i Zvono. To su udruge za djecu i odrasle s poteškoćama u razvoju – dodao je moto mraz Varžić.

U crvenim odijelima i s dugim bijelim bradama na svojim je vozilima na dva kotača došlo oko 80 motorista. Varžić je objasnio odakle su stigli: – Mrazovi su iz Valpovštine. Nemamo krovnu udrugu, što znači da nemamo moto klub. Mi smo svi prijatelji, ‘free rideri’ koji se zajedno vozimo. Normalno, humanitarna akcija je za djecu, svatko ima razumijevanja.

Usprkos prekrasnome sunčanom danu, živa u termometru nije se popela puno iznad ništice, no ni to nije spriječilo bajkere i poneku bajkericu da dođu razveseliti okupljene. “Ma kakvi hladno! Dobro smo se obukli i kada su u pitanju djeca, ni niska temperatura nije važna!”, bio je uglavnom odgovor mrazova na pitanje o hladnom vremenu.

Veseli moderni Djedovi Božičnjaci popeli su se na pozornicu gdje su svirali bendovi Mentalna higijena i The Bourbouns, te su uz ritam rock-glazbe plesali i dijelili djeci poklone koji su se sastojali od slatkiša i voća. Mališani su se rado penjali i zaplesali zajedno s njima.

U Valpovu su se zadržali sat vremena, nakon čega su sjeli na svoje metalne sobove i krenuli do susjednog grada Belišća kako bi i ondje darivali djecu. Mihael Varžić za kraj je svima čestitao Božić i poželio sve najbolje u Novoj godini, “sa što manje motora polegnutih na cestama”.

Ukoliko i vi želite darivati djecu, novac možete uplatiti na žiro račun kod Privredne banke Zagreb: 2340009-1510356527.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: