NOGOMETNE ZVIJEZDE POMAŽU DJECI

Nogometnom utakmicom valpovačkog kluba Mala mljekara protiv zvijezda hrvatskog nogometa skupljeno oko 11.000 kuna za liječenje dvoje djece

MNK Mala mljekara vs. Zvijezde hrvatskog nogometa

VALPOVO – U ovo predbožično vrijeme mnogo je akcija koje pomažu djeci. U sklopu proslave Dana grada Valpova, 7. su prosinca članovi malonogometnog kluba Mala mljekara odlučili pomoći dvanaestogodišnjem Alenu Crnogaju i dvogodišnjoj Lauri Mumlek koji boluju od teških bolesti – utakmicom protiv zvijezda hrvatskog nogometa.

Igrač MNK Mala mljekara i jedan od organizatora Matko Šutalo

Igrač MNK Mala mljekara i jedan od organizatora Matko Šutalo

– Dečki u klubu su prije mjesec dana kroz razgovor došli na ovakvu ideju i preko starih poznanstava skupili naše poznate nogometne zvijezde. Svi su se odmah odazvali – rekao je jedan od organizatora i član MNK Mala mljekara Matko Šutalo.

Program u Gradsko-školsko-športskoj dvorani započeo je u 18 sati i 30 minuta utakmicom početnika NK Valpovke i NK Belišća. Iako imaju tek 12 i 13 godina, pokazali su zavidno nogometno umijeće. Obje su ekipe zabile po tri gola i podigle atmosferu na punim tribinama, te napravile odličnu uvertiru za glavni događaj.

Oko 20 sati na teren su izašli igrači MNK Mala mljekara koji su u dva dijela od po 20 minuta odmjerili snage sa zvijezdama hrvatskog nogometa. Za ekipu zvijezda između ostalih su igrali bivši reprezentativac Petar Krpan, otac i sin Rudika i Domagoj Vida, naš uspješni nogometaš koji više nije aktivan Robert Špehar, igrači NK Osijek poput Valentina Babića i Marka Dinjara, te drugi. Glavna zvijezda koja je bila navedena na popisu, ujedno i jedan od poznatih „vatrenih“ sa Svjetskog nogometnog prvenstva 1998. godine Robert Jarni u posljednji je tren morao otkazati dolazak zbog obaveza.

Jedan od četiri postignuta gola Roberta Špehara

Jedan od četiri postignuta gola Roberta Špehara

Seriju od ukupno 14 golova postignutih na utakmici otvorio je Špehar u trećoj minuti. Golman Male mljekare Antonio Kovač nije se uspio ni snaći, a lopta je već bila u mreži. U prvoj polovici utakmice zvijezde su uvjerljivo vodile s 4:0, a Mala mljekara uspjela je uloviti tek nekoliko neiskorištenih prilika.

No, u drugom se poluvremenu situacija mijenja. Iako je već u drugoj minuti nastavka Robert Špehar za goste postigao i peti pogodak, Mala mljekara se budi golom Roberta Grnje u trećoj minuti. Nedugo nakon toga i Vlatko Vuksanić se upisuje u strijelce za domaćine.

U 17. minuti u igru ulazi Petar Krpan i zabija prvi od svoja dva gola, no u istoj minuti Rudika Vida pomaže domaćinima zabivši autogol.

Plakat za humanitarnu utakmicu

Plakat za humanitarnu utakmicu

Konačnih 10:4 za goste postigao je Špehar četiri sekunde prije kraja te time zaokružio utakmicu i odnio naslov najboljeg igrača, s četiri zabijena gola. Publika je uživala u utakmici, što se moglo iščitati iz glasnog pljeska za svaku akciju, bilo domaćina, bilo gostiju.

Cijena ulaznice za odrasle bila je 20 kuna, a za djecu 10 kuna. Prodano je više od 600 ulaznica, čime je prikupljeno oko 11.000 kuna koje će olakšati obiteljima Crnogaj i Mumlek liječenje Alena i Laure u Zagrebu. Oni su se srdačno zahvalili na pomoći. – Ovakve ćemo akcije provoditi i ubuduće – dodao je na kraju Šutalo.

Ukoliko i vi možete odvojiti koju kunu za ovo dvoje mališana, uplatu možete izvršiti na račun broj 3206895550 za Alena i na broj 2340009 – 3102622598 za Lauru.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: